loading...
ایران فرهنگ
علیرضا نامی بازدید : 11 پنجشنبه 26 دی 1392 نظرات (0)

 .:: احکام شرعی ویژه امدادگران و نجاتگران ::.

 مقلد مقام معظم رهبري (مدظله العالی)

قسمت دوم

 
 مساله شماره 16
 شرایط مکان نمازگزار در مکانی که امدادگر نمی داند صاحبش رضایت دارد یا نه؟ ( مثل مأموریتهای امدادرسانی در زلزله) چگونه است؟

پاسخ : احراز رضایت مالک لازم است.

 
 مساله شماره 17
بعضاً اتفاق می افتد که امدادگران به منزلی جهت مداوا و درمان مصدوم مراجعه می نمایند و صاحبخانه در قبال انجام وظیفه شرعی و داوطلبانه به قصد تشکر هدیه ای می دهد تکلیف دریافت و یا عدم دریافت با توجه به اصرار صاحبخانه چیست؟

پاسخ : اگر هدیه دهنده با اصرار زیاد و با امتناع مأمور از قبول، بالاخره به نحوی آن را اهداء کند، آنهم بعد از انجام کار و بدون مزاکره و حتی توقع قبلی اشکال ندارد.

 

 
 مساله شماره 18
نماز امدادگران در حوادث و سوانح که مدت اقامت معلوم نمی باشد چگونه است؟

پاسخ : اگر حداقل هر ده روز یک بار برای شغلشان مسافرت نمی روند و قصد اقامت ده روز نیز نمی توانند داشته باشند، نمازشان شکسته است مگر آنکه سی روز در یک محل در حال تردید اقامت کنند که پس از آن باید نماز را تمام بخوانند.

 
 مساله شماره 19
با توجه به استفاده چند نفر از یک لباس در مأموریتهای مختلف حکم طهارت لباس مذکور جهت اقامه نماز چگونه است؟

پاسخ : اگر نجاست لباس مذکور محرز نیست محکوم به طهارت است و نماز با آن صحیح است.

 
 مساله شماره 20
الف: بعضاً اتفاق می افتد که مداحان در برخی مراسمات میلاد و جشنها حضار را به کف زدن و سوت زدن به صورت مهیج دعوت می نمایند نظر حضرتعالی راجع به این موضوع چیست؟

     ب: در صورت اشکال شرکت امدادگران در مراسمات فوق جهت پوشش امدادی مراسم چگونه است؟

پاسخ : الف و ب: کف زدن به نحو متعالف و شرکت در مجلس با فرض متعارف بودن کف زدن اشکال ندارد.انشاء الله موفق باشید.

 
 مساله شماره 21
حکم احتضار، غسل، کفن و دفن و نماز میت مسلمان در حوادث چگونه است؟ آیا امدادگر باید به مسائل فوق بپردازد یا به خدمات امدادرسانی به مصدومین؟ کدام یک برتر است؟

پاسخ : در فرض سئوال باید به واجب اهم عمل نماید.

 
 مساله شماره 22
اگر با فردی روبرو شویم که دارد جان می دهد بعنوان یک امدادگر مسلمان شرائط بر خودمان با محتضر چگونه باید باشد؟
 
 مساله شماره 23
اگر در مأموریتی مثل امدادرسانی در زلزله و ... وقت شرعی نماز تنگ است و لباس امدادگر نیز نجس است شرائط خواندن نماز چگونه است؟

پاسخ : در فرض سئوال اگر لباس دیگری ندارد چنانچه نتواند لباس را بیرون بیاورد باید در همان لباس نماز بخواند و نمازش صحیح است و اگر بتواند بیرون بیاورد، باید نماز را به دستوری که برای برهنگان در رساله های عملیه گفته شد به جا آورد.

 
 مساله شماره 24
اگر امدادگری در حین انجام مأموریت با عضو قطع شده ای از بدن یک مصدوم یا میت برخورد نماید و عضو قطع شده را لمس نماید آیا غسل مس میت بر او واجب است یا خیر؟

پاسخ : اگر عضو قطع شده از شخص زنده باشد، با لمس آن، غسل مس میت واجب نیست ولی اگر از شخص مرده باشد. چنانچه پس از سرد شدن و پیش از غسل دادن، لمس شود، غسل مس میت واجب است.

 
 مساله شماره 25
اگر امدادگری در طی سال چندین مرتبه جهت مأموریتهای مختلف از حد ترخص مجاز محل خویش خارج شود ولی خروج ایشان میزان مشخصی نداشته باشد مثلاً در اردیبهشت ماه 5 بار و در خرداد ماه فقط یک بار خارج شود، شرائط نماز ایشان چگونه است؟

پاسخ : مجرد خروج از حد ترخص وطن یا محل اقامت ده روز تا به اندازه مسافت شرعی (22.5کیلومتر) نباشد موجب قصر نماز نمی شود، ولی اگر به اندازه مسافت شرعی باشد حکم مسافر مترتب است مگر آنکه به طور معمول در هر ده روز حداقل یکبار برای شغل سفر انجام گیرد که در اینصورت در غیر سفر اول نماز تمام است

 
 مساله شماره 26
با توجه به اینکه خواندن نماز آیات در هنگام وقوع زلزله واجب است و امدادگران معمولاً بیش از یک هفته حتی یک ماه در منطقه زلزله زده به خدمت مشغولند و معمولاً تا چهل روز پس لرزه های شدید و خفیف در منطقه رخ می دهد آیا خواندن نماز آیات بطور کلی در چنین شرایطی واجب است، یا خیر؟ آیا امدادگران می بایست برای هر پس لرزه نماز آیات بخوانند و یا آن را قضا نمایند. یا تنها خواندن یا نماز آیات کفایت می کند؟

پاسخ : به طور کلی هر زلزله ای چه شدید و چه تخفیف اگر زلزله مستقلی محسوب شود نماز آیات جداگانه دارد.

 
 مساله شماره 27
بعضاً اتفاق می افتد امدادگران برای خارج کردن میت یا میت هایی از زیر آوار مجبور به دست زدن به آنها می شوند ( و معمولاً بیش از یک روز یا یک هفته جهت نجات جان مصدومین و رفع نیاز و گرفتاریهای آسیب دیدگان در منطقه حادثه مثل زلزله حضور دارند.) و هیچ گونه آب اضافی برای غسل مس میت وجود ندارد حکم نماز اینها چیست؟ آیا برای هر نماز می بایست تیمم کنند؟ و همچنین آیا برای مس هر نیت جداگانه باید تیمم کند؟

پاسخ : در فرض مذکور باید نماز با تیمم بدل از غسل بجا آورده شود و در صورتی که آب برای وضو باشد وضو نیز لازم است و در غیر این صورت تیمم دیگری هم بدل از وضو لازم است تا زمانی که عذر باقفی است اگر حدث اصغر از او سر بزند باید بنابر احتیاط واجب برای نماز تیمم بدل از غسل نموده و وضو هم بگیرد و برای مس هر میت تیمم جداگانه لازم نیست.

 
 مساله شماره 28
دست زدن به غیر مسلمان ( حتی دشمنان اسلام) جهت نجات جان او چه حکمی دارد؟

پاسخ : موارد مختلف است.

 
 مساله شماره 29
حکم روزه امدادگرانی که در ماه رمضان در منطقه حادثه (مثل سیل و زلزله) دائماً در حال تردد هستند چیست؟

پاسخ : اگر فقط یک ماه تردد دارند حکم مسافر را دارند.

 
 مساله شماره 30
اگر به واسطه پاشیدن خون بیمار در دو جای بدن یا لباس لکّه خون هر کدام به اندازه حدوداً یک درهم باشد آیا نماز خواندن اشکال دارد ؟

پاسخ : اگر مجموعاً بیش از درهم است نماز صحیح نیست .

 

منبع:http://nejatgar.com

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    وبلاگ بیشتر در چه زمینه هایی فعال باشد؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 34
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 24
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 65
  • بازدید سال : 122
  • بازدید کلی : 1,134